Kék hírek, bulvár

2012.03.21. 16:29

Uzsora-ügyben csapott le a pécsi rendőrség

Az őrizetbe vett férfi a gyanú szerint 150 ezer forint kölcsönért 800 ezret követelt vissza és erőszakkal fenyegetőzött.

police.hu

Uzsorabűncselekmény gyanújával indított a Pécsi Rendőrkapitányság eljárást kedden egy pécsi férfi feljelentése alapján. A feljelentő elmondása szerint szintén pécsi ismerősétől taval 150.000 forint készpénzt kért kölcsön, megegyezve abban, hogy az év végéig 300.000 forintot fizet neki vissza.

A kölcsönkért összeget a határidőre megfizetni nem tudta, elmondása szerint időközben 150.000 forintot törlesztett, de az ismerőse időközben 800.000 forintot követelt már tőle. Mivel a sértett további pénzt nem tudott fizetni, elmondása szerint az ismerőse meg is fenyegette azzal, hogy kezét-lábát összetöri. Ezt követően kedden a 41 éves férfi segítségért fordult a rendőrségre.

A nyomozók a feljelentést követően azonosították és felkutatták a személyt, akit gyanúsítottként hallgattak ki uzsorabűncselekmény és zsarolás megalapozott gyanúja miatt. A 38 éves férfit őrizetbe vették, és előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!