Kék hírek, bulvár

2012.04.26. 16:14

Megszüntették az eljárást a volt pécsi püspök perében

A Fővárosi Törvényszék eljárási hiba miatt megszüntette az eljárást a napokban abban a perben, amit vélt rágalmazás miatt Mayer Mihály volt megyés püspök indított egy magánszemély ellen.

M. B. (Dunántúli Napló)

Amint arról beszámoltunk, korábban egy budapesti bíróság megállapította a magánszemély, V. István felelősségét, aki az akkori, nem jogerős döntés szerint alaptalanul rágalmazta 2009-ben Rómában a Szentszék előtt szexuális jellegű cselekményekkel Mayer Mihályt. V. István ez ellen a döntés ellen fellebbezett, így került sor a másodfokú eljárásra.

- Eljárási szabálytalanságot állapított meg a bíróság - nyilatkozta a Dunántúli Naplónak Mayer Mihály -, azonban van lehetőségünk fellebbezésre, amivel élni is kívánunk - tette hozzá.

Az eljárási hiba mibenlétéről szólva dr. Schmidt Gábor, aki Mayer Mihályt képviseli az ügyben, azt mondta, nem jelentek meg egy személyes meghallgatáson, amellyel kapcsolatban a bíróság úgy tájékoztatta őket, hogy nem is kell megjelenniük, mivel a magánvádló sem lesz ott, s erre figyelemmel jártak el.

A vélt rágalmazásról Mayer Mihály a Dunántúli Naplónak korábban azt mondta, 2009 elején egy magánszemély feljelentette az Apostoli Szentszék előtt, "szemenszedett hazugságokkal vádolva." Hozzátette, a Rómában őt befeketíteni igyekvő magánszemély azzal gyanúsította meg, hogy gyakorló homoszexuális, és egy fiatalemberrel tart fent - az egyház által nem tolerálható - kapcsolatot. Az illetőről egy fényképet is mellékelt, amelyen püspöki ruhába öltöztetve látható.

M. B. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!