Kék hírek, bulvár

2012.06.04. 20:13

Egyetemi lövöldöző: harminc évnél többet már nem kaphat

Jogerősen is elítélhetik az első fokon életfogytiglant kapott egyetemi lövöldözőt.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Legkorábban 2039-ben szabadulhat a pécsi egyetemi lövöldöző, ha kedden a Pécsi Ítélőtáblán dr. Makai Lajos tanácsa helybenhagyja a Pécsi Törvényszék januárban hozott első fokú, nem jogerős ítéletét. Mint megírtuk: dr. Kovács Attila bíró háromfős büntetőtanácsa szerint G. Ákos előre kitervelten ölt, emiatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, ám abban gyakorlatilag a legenyhébb büntetési tételt kapta, amely szerint feltételesen akár 30 év múltán szabadulhat. Ez 2039-et jelent, hisz szörnyű tettét G. Ákos 2009 novemberében követte el, azóta ült előzetes letartóztatásban. Hozzá kell tenni, ez csupán azt jelenti, hogy 30 évnél hamarabb nem szabadulhat, azt nem, hogy biztosan szabadlábra is bocsátják 30 év múltán.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] G. Ákos harminc évnél többet már nem kaphat (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

Az ítélet ellen a vádlott ügyvédje, dr. Papp Gábor fellebbezett, ám miután az ügyész tudomásul vette a döntést, ez azt jelenti, hogy az első fokon meghozott ítéletnél súlyosabbat ma nem kaphat G. Ákos – ha lesz ítélethozatal.

Új eljárásra is kötelezheti az első fokon eljáró bíróságot az ítélőtábla, bár erre csekély az esély. Sokkal nagyobb a sansz arra, hogy helybenhagyják, netán hogy enyhítik az ítéletet másodfokon. Ha enyhítik, az viszont azt jelenti, hogy minimum tíz évet „nyer” G. Ákos, hiszen az életfogytiglan alatti legszigorúbb büntetés maximuma 20 év. Valószínűleg ma lesz határozathozatal a perbeszédeket követően, mert tegnap délutánig nem terjesztettek elő a Pécsi Ítélőtáblához bizonyítási indítványt.

Babos A. (Dunántúli Napló) G. Ákos harminc évnél többet már nem kaphat (fotó: Löffler Péter) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!