Kék hírek, bulvár

2012.08.26. 18:44

Rablás miatt tett panaszt, de kitalálta a sztorit

Elvesztette anyja telefonját egy fiú, kitalálta, hogy kirabolták. A hatóság félrevezetése miatt eljárást kezdeményeznek ellene.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Egy 17 éves pécsi fiú azzal állított be a Komlói Rendőrkapitányságra szombat délelőtt, hogy a komlói buszvégállomás előtti parkban ült, a telefonjával játszott, amikor egy ötfős csoport odament hozzá, és a telefont követelte. Ő nem akarta odaadni, ezért megütötték, majd elvitték a mobilját. A rendőrök azonnal megkezdték a nyomozást, amelynek során kiderült, hogy az egyik komlói nagyáruház telefonboltjában már megpróbálták értékesíteni a készüléket, sikertelenül. Azt a személyt viszont, aki eladásra kínálta a mobilt, már ismerték, így hamarosan kopogtattak nála a rendőrök.

A férfi nem tagadott semmit: elmondta, hogy a buszon találta a telefont, amit először tényleg Komlón, majd Pécsett próbált meg eladni. Azt a pécsi boltot is megnevezte, ahol végül megvették tőle. Az új vallomás fényében ismét kikérdezték a bejelentést tevő fiatalt, aki ekkor beismerte, hogy csak kitalálta a sztorit.

A telefon ugyanis az anyjáé volt, és amikor rájött, hogy elvesztette, de hiába ment vissza a buszhoz, azon már nem találta, kétségbeesésében ez a „mentőötlete” támadt. A fiú ugyan visszakapta a telefont, de a hatóság félrevezetése miatt eljárást kezdeményeznek ellene. A férfi pedig, aki nem adta le a mobilt, szabálysértési eljárásra számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!