Kék hírek, bulvár

2012.11.21. 13:26

Nem közösen ölt a pár a bíróság ítélete szerint

Felmentette a Pécsi Törvényszék V. Máriát, akit azzal vádoltak, hogy egykori élettársával - a volt pécsi rendőrtiszttel, R. Attilával - közösen végzett válófélben lévő férjével 2000-ben.

M. B. (Dunántúli Napló)

A bíróság a bizonyítottság hiányával indokolta a döntést. Az ügyészség fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A mintegy két évet előzetes letartóztatásban töltött vádlottat szabadlábra helyezték.

A 12 éve történt gyilkosság elkövetése után a gyanú azonnal R. Attilára és élettársára terelődött, ám kellő bizonyíték hiányában megszüntették ellenük az eljárást. Az ügy 2006-ban vett fordulatot, miután a rendőrség titkosszolgálati eszközöket is felhasználva ismét nyomozni kezdett, s az új bizonyítékok összegyűjtése után vádat emeltek a féri ellen, s jogerősen 18 évre ítélték.

A végig tagadó exrendőr 2010 nyarán írt levelet az ügyészségnek: beismerte a gyilkosságot, és közölte azt is, élettársával követte el a bűncselekményt, aki ellen ezt követően emeltek vádat. Az asszony az eljárás kezdete óta azt állította, nem vett részt a bűncselekményben, szerinte a férfi bosszúból nyúlt utána, mert nem segített neki a perújításban.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!