Kék hírek, bulvár

2012.11.25. 20:40

Nincs ablakcsere, csak újabb trükkös tolvajok

Kötelezővé tette az önkormányzat az ablakcserét – most ezzel a szöveggel kopogtatnak be komlói lakásokba a trükkösök.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Legutóbb a belvárosból, a Kossuth Lajos utcából jelezték a lakók a közös képviselő felé, hogy gyanús idegenek járják a társasházakat. Egy alacsony, köpcös férfi például azzal keresi fel sorban a családokat, hogy „értesítse őket” arról, a komlói önkormányzat kötelezővé tette a nyílászárók cseréjét a lakásokban, ő pedig azért jött, hogy felmérje a körülményeket: hány ablak van, és azok milyen állapotúak. Egyúttal ajánlatot tesz, hogy elvégzi a munkálatokat, majd előleget kér az áldozatoktól.

A Komlói Rendőrkapitányságon megerősítették, az önkormányzat nem adott ki ilyen rendeletet, ezért akit ezzel a történettel keresnek fel, semmiképp se engedje be a lakásba a trükkös csalókat. Ha valakit már megkárosítottak, az mindenképp jelezze a rendőröknek.

Azok jelentkezését is várják, akinél már jártak a csalók, és tudnak személyleírást adni a férfiakról. Ezzel ugyanis nagymértékben segíthetik a nyomozást. A tolvajok egyébként nem először próbálkoznak ezzel a trükkel: korábban a kökönyösi városrészben bukkantak fel.

 

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!