Kék hírek, bulvár

2013.08.13. 12:16

Sztárügyvéd védi P. Lászlót

Igazi nagyágyú, dr. Tuza Péter védi P. Lászlót, Bándy Kata gyilkosát a közelgő másodfokú tárgyaláson. Az ügyvéd a Zsanett-ügyben vált ismertté.

M. B. (Dunántúli Napló)

Augusztus 28-án kezdődik a Pécsi Ítélőtáblán P. László másodfokú tárgyalása, aminek Bándy Kata gyilkosának szempontjából a tétje az, elhagyhatja-e valaha élve a börtönt vagy sem.

A sorsdöntő tárgyalást megelőzően P. László tizenkilencre lapot húzott: visszavonta az őt eddig képviselő kirendelt védő, dr. Sólymos Sára megbízatását (aki erről hétfőn értesült) és helyette egy budapesti sztárügyvédet, dr. Tuza Pétert kérte fel védelme ellátására.
A Zsanett-ügyben (E. Zsanett és az öt rendőr ügye 2007-re húzódik vissza, amikor is a lány azt állította: az őt igazoltató rendőrök Budapesten a Múzeum körút közelében egy sötét mellékutcába vitték, ketten erőszakot követtek el rajta a másik három rendőr jelenlétében, ám ez nem igazolódott be) hírnevet szerzett védő elvállalta P. László képviseletét.

Az ügyvédet kedden nem sikerült elérnünk. Úgy tudjuk azonban, már meglátogatta a budapesti Kozma utcai börtönben raboskodó ügyfelét, akivel minden bizonnyal a tárgyaláson alkalmazandó stratégiát egyeztették. Információink szerint Tuza megbízásából több más ügyvéd is dolgozik az ügyön. Azt nem tudni, mennyiért vállalta Tuza Péter P. László képviseletét.

Ha pénzt kért, akkor egészen biztosan nem fillérekről van szó, de elképzelhető az is - s ez nem szokatlan egy-egy ismert ügyvéd esetében - hogy ingyen látja el a védelmét. P. Lászlót a törvényszék korábban tényleges életfogytiglanra ítélte.

Ha 28-án nem lesz olyan bizonyítási indítvány, amelynek a táblabíróság helyt adna, nem kizárt, hogy az ügyben már az első tárgyalási napon jogerős ítélet születik. Az ügyészség a már tizenegyszer büntetett P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolja. A férfi beismerte a gyilkosságot, de azt tagadta, hogy a nőt brutálisan bántalmazta és megerőszakolta volna.

Címkék#bándy kata
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!