Kék hírek, bulvár

2013.10.15. 15:48

Öngyilkosságot kísérelt meg egy fiú a pécsi Babits Gimnáziumban

Súlyos sérüléseket szenvedett egy középiskolás fiú Pécsen. Egy diákok közti konfliktus miatt kiugrott az emeletről.

H.Zs. (Dunántúli Napló), bama.hu

Kiugrott egy középiskolás fiú kedden kora délután a Babits Gimnázium második emeleti ablakából. A kilencedik osztályos gimnazista túlélte a zuhanást, a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A Dunántúli Napló információi szerint az ügy hátterében diákok közti konfliktus állt.

Mint megtudtuk, a kilencedikes fiú kedden az igazgatói irodában is megfordult, ugyanis egy másik fiú képébe nyomott egy kakaóscsigát, majd verekedésbe keveredett emiatt, s igazgatói figyelmeztetésben is részesült. Ezt követően a mosdóba ment ki az egyik tanóra vége előtt néhány perccel, majd fél egy körül a mellékhelyiség ablakából ugrott ki a mélybe. Úgy tudjuk, hogy búcsúlevelet is írt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kiugrott egy fiú a Babits Gimnázium második emeleti ablakából
[/caption]

Az épület utca felőli oldalán a diákok vették észre a mozdulatlan testet, ők értesítették a mentőket is. A fiú eszméletét vesztette, a lábán nyílt törést szenvedett, illetve a mentők nyakmerevítővel is rögzítették a fejét a kórházba szállítás előtt.  
    
Hiába kerestük telefonon az intézmény vezetőjét, illetve a helyetteseit, hiába kértünk visszahívást, kedden nem tudtunk beszélni velük.

A rendőrség a megkeresésünkre azt közölte, hogy a szükséges intézkedéseket megtették. A rendelkezésre álló adatok alapján sem bűncselekményre, sem szabálysértésre utaló körülmény nem merült fel.

Szerda reggel a Pécsi Tudományegyetem is közleményt adott ki az esettel kapcsolatban (a Babits ugyanis a PTE gyakorló gimnáziuma). Ebben leszögezték: fiatalkorú tanítványuk személyiségi jogainak védelmében nem kívánnak nyilatkozni, a szülők engedélyével annyit közölhetnek, hogy a diák állapota stabil, nincs életveszélyben. A PTE a fiú és diáktársai számára a történtek feldolgozására pszichológus segítségét ajánlotta fel.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!