Kék hírek, bulvár

2013.11.06. 07:44

Pécsi buszkiszervezés: újrakezdik a büntetőpert

Újrainduló büntetőperben az egyetlen vádlott ismét a PK Zrt. korábbi vezérigazgatója lesz. Első fokon a bíróság hét év letöltendőre ítélte, másodfokon új eljárásra kötelezték.

B. A. (Dunántúli Napló)

Újraindul a pécsi buszok kiszervezése miatt a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. korábbi vezérigazgatója ellen indított, de idén tavasszal megszüntetett büntetőper, miután a Baranya Megyei Főügyészség elkészítette, és benyújtotta az új vádiratot, értesült a hírről a Dunántúli Napló. Érdeklődésünkre dr. Kutas Tamás ügyész, sajtószóvivő közölte, még e hónapban kitűzi a Pécsi Törvényszék az új elsőfokú tárgyalást, amely tulajdonképpen az első lesz egy új eljárásban.

A most induló, illetve gyakorlatilag újrainduló büntetőperben az egyetlen vádlott ismét a PK Zrt. korábbi vezérigazgatója lesz, és bár az új vádirat részleteiben több ponton eltér a korábbitól, az ügy minősítése szempontjából nincs változás: a PK Zrt. egykori vezérét különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolják amiatt, hogy aláírta a buszok eladását.

A volt vezérigazgatót első fokon a bíróság hét év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, azonban a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla egy évvel ezelőtt az ítéletet hatályon kívül helyezte, és új eljárásra kötelezte a Pécsi Törvényszéket. Ők idén tavasszal szüntették meg az akkori eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!