Kék hírek, bulvár

2014.08.05. 16:01

Állatkínzás: kolbászba szúrt horgokkal vadásznak a kutyákra Komlón

Korábban párizsiba szúrt drótokkal okozott kínhalált az ismeretlen tettes a négylábúaknak, most háromágú horoggal próbálkozik.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Főzőkolbászba szúrt háromágú horog. Ezzel próbálja valaki megkeseríteni a szilvási városrészben élő kutyák és gazdáik életét. Egyelőre nem tudni, ki lehet az, aki ilyen módszerrel szeretne megszabadulni a négylábúaktól, de az Alkotmány utcában, az orvosi rendelő környékén élők elmondása szerint nem ez az első alkalom.

Három éve valaki parizerbe szúrt drótokat, majd ezt szórta szét a házak között a fűben, illetve mérgezett eledellel is próbálkozott már. Több kutya elpusztult, miután az éles, szúrós vagy mérgezett ételt lenyelték. A tettes, aki állatkínzásért felelt volna, egyik alkalommal sem lett meg.

A rendőrség azt tanácsolja a kutyásoknak, hogy ha újabb horoggal „töltött” kolbászokat találnak, fotózzák le a helyszínen, majd tegyék zacskóba, és (akár névtelen) bejelentéssel együtt juttassák el a rendőrségre. Aki pedig szemtanúja lesz annak, hogy valaki épp kihelyez egy ilyen csalit, tegyen feljelentést. Más esély ugyanis nincs arra, hogy az illetőt elfogják.

Nyom lehetett volna, de a közeli horgászboltban nem vásárolt senki mostanában ilyen horgot. Az üzletben hozzátették, a horgászok ezt a fajtát csak tavasszal és ősszel viszik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!