Kék hírek, bulvár

2014.08.14. 10:13

Döbbenetes állatkínzás Pécsen: késsel szurkálták a kutyát, fogait kiverték

Kovácstelepen tűnt el egy kutya, a gazdái megkínozva találták meg. Az elkövetőt a rendőrök elvitték, másnap már ismét a környéken volt. Az elkövetőt előállították, majd elengedték, ám azóta elfogatóparancs van ellene.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Bár kis túlzással szinte hetente írunk állatkínzásról, a mostani események valószínűleg minden eddigin túltesznek. Ugyan maguk a történések is döbbenetesek, a hatósági reakciók még inkább azok. Az események összefoglalására dr. Gerner Eleonórát kértük.

– Augusztus tizedikén reggel tűnt el Panka nevű négy hónapos akita kölyökkutyánk. Hívtuk a rendőröket, s miután feljelentést tettünk, együtt kerestük az állatot. Délután iszonyatosan hangos nyüszítésre, vonyításra lettünk figyelmesek. A kovácstelepi házunk mögötti labdarúgópályához tartozó egykori öltözőből jöttek a hangok.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Itt történt az állatkínzás
[/caption]

Hívtuk a rendőröket, akik odabenn meg is találták a kutyánkat. Az állat ki volt kötözve, de azt azonnal láttuk, hogy brutálisan megkínozták: késsel több helyen megszúrták, a fogait kiverték, az orrát betörték. A rendőrség tíz perc alatt kézre kerítette az elkövetőt, akit azonosítottunk is, ráadásul ő is elismerte tettét.

Közben az is kiderült, hogy a kisebbik lányomat korábban ő zaklatta egy délutáni futás közben - folytatta dr. Gerner Eleonóra. - A rendőrök az elkövetőt elvitték. A történet akkor vett érdekes fordulatot, amikor másnap, azaz hétfőn már ismét ott sétált az utcánkban.

A rendőrségtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az ügyészség úgy döntött: nem kell őrizetbe venni a férfit. Mi úgy tudjuk, hogy a férfi a miénk előtt már négy kutyát megölt, legalább négy embert megtámadott fényes nappal. A rendőrség ezekről mind tud, névről ismerik ezt a férfit, de mégsem tartják benn. Azt hallottuk, hogy őt pszichiátrián kezelik, de nem jár beadatni a szükséges injekciókat, ráadásul kábítószer-használó is.

És az ügy itt újabb fordulatot vett: csütörtök délután közölte a rendőrség, hogy a férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki. (A teljes rendőrségi közleményt a cikk alján olvashatja!)

Megnéztük a kínzás helyszínét

Magunk is elmentünk a kínzás helyszínére. Az elkövetőt természetesen nem találtuk ott, de nem lehet nem észrevenni, hogy az egykori öltözőben valóban élnek, éltek emberek – ugyan az épület teljesen lepusztult és az ajtaja is zárva van, nem nagy kihívás beugrani az ablakon (vagyis hát annak helyén). Odabenn kosz, káosz, rendetlenség, de a széthagyott pokrócok és ruhadarabok arról árulkodtak, hogy a közelmúltban jártak itt emberek.

– Valóban itt élt az a férfi, akiről most hallottam én is, hogy mit csinált azzal a szerencsétlen kutyával – tudtuk meg az időközben odaérkező Török Lászlótól, a Kovácstelepért Polgári Egyesület képviselőjétől. – Többször elzavartuk már, de mindig visszajött. Szörnyű ez az épület, képzelje, egyszer volt egy nő, aki itt szült, én hívtam ki hozzá a mentőket.

Tény, hogy kevés ennél leszakadtabb épületet láttunk, de további szörnyülködésünknek és megdöbbenésünknek véget vetett Panka: a kölyökkutya gazdáival érkezett. A fiatal akitán még látszottak a sérülések, de ezektől eltekintve ugyanúgy viselkedett, mint kortársai: a fényképező objektívjébe például simán belenézett három centiről.

– Tudja, az a legkeményebb, hogy huszonnégy órán belül két szörnyű élmény is ért minket – mondta dr. Gernber Eleonóra. – Elsőként az, ami a kutyánkkal történt, utána meg az, hogy az elkövető másnap ott volt az utcánkban, simán kiengedték. Panka sebei szépen gyógyulnak, ő túlélő típus. Mi viszont nem tudunk felejteni, azóta rettegés az életünk, hiszen az elkövető tudja, hol lakunk, s mivel teljességgel beszámíthatatlan, nem lehet tudni, mi lesz a következő akciója. Nyilván nem lehet ezt az ügyet összevetni a budapestivel, amikor egy elmebeteg egy idős nőt lökött a villamos alá, de ez a férfi ugyanolyan őrült. Mondja meg, most mit csináljunk?

Mi nem tudtuk megmondani. Jobb híján a kutyát simogattuk tovább.

Rendőrségi közlemény az állatkínzás ügyében

Állampolgári bejelentés érkezett 2014. augusztus 10-én délelőtt, hogy Pécsett Uránvárosban egy családi ház udvarából eltűnt egy négy hónapos kutya. A bejelentő a későbbiekben egy elhagyatott épületből hallott kutyanyüszítést. A rendőrök megjelentek a helyszínen, az ott megállapítottak és a beszerzett adatok alapján rövid időn belül elfogták I. Zsolt 24 éves pécsi személyt.

A férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták, amely során a terhére rótt bűncselekményeket beismerte.

A 24 éves férfival szemben a Pécsi Rendőrkapitányság lopás vétség és állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Az azóta bevezetett nyomozási cselekmények során megállapításra került, hogy a férfi egyéb bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítható, ezért vele szemben elfogatóparancs kibocsátására került sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!