Kék hírek, bulvár

2014.09.02. 11:38

A börtönben is pénzt csinált az uzsorás

450 ezer forint kártérítést kapott Gy. László, mert a cellájában nem volt a helyiség többi részétől leválasztott WC.

M. B. (Dunántúli Napló)

Négyszázötvenezer forint kártérítést ítélt meg nem jogerősen a Pécsi Törvényszék a börtönbüntetését töltő ormánsági uzsorsának, Gy. Lászlónak.

A jogerősen elítélt férfi keresetének csak részben adtak helyt, az összeget azért ítélték meg számára, mert a cellájában nem állt rendelkezésére a helyiség többi részétől leválasztott illemhely.

Februárban megírtuk, hogy azt követően, hogy a Pécsi Törvényszék elutasította Gy. László, az „ormánsági uzsorás” a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézettel szemben indított tízmilliós kártérítési keresetét, az ítélőtábla a hatályon kívül helyezte a döntést, s új eljárást rendelt el.

A férfi egyébként az uzsoraügyben többek között azért mondták ki bűnösnek 2011-ben, mert a bíróság megállapítása szerint legalább mintegy 3,5 millió forintot adott kölcsön, a sértettek pedig legkevesebb tizennégymillió forintot adtak vissza neki. Ő azonban összességében harmincmilliót követelt. A ténylegesen visszafizetett összegek után a kamat meghaladta a négyszáz százalékot, a teljes követelésre vonatkoztatva pedig megközelítette az ezer százalékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!