Kék hírek, bulvár

2014.10.10. 12:40

Külföldön futtatta és verte a lányokat a baranyai banda

A 12 fős társaság belga és holland piroslámpás házakba vitte a lányokat, majd fenyegették őket, pénzüket elvették.

zsj, police.hu

Az ORFK sajtóosztályától megtudtuk, hogy a jelenlegi adatok szerint egy 12 tagú bűnszervezet bukott le a napokban, akik 2012 óta Magyarországon toborzott nőket szállítottak Belgiumba, illetve Hollandiába, ahol piroslámpás negyedekben prostituáltként dolgoztatták őket. A bizonyítékok szerint a csoport tagjai az áldozatokat fenyegették, megverték. Mint megtudtuk, a banda többsége baranyai volt, egy kis településről származtak. Feltételezhető, hogy más segítő társaik is lehettek, a rendőrség most az ő felkutatásukon dolgozik.

A lányok egy részét Baranyából szállították ki, főleg Hágába (Hollandia) és Gentbe (Belgium). A csoport tagjai felügyelték a lányok napi munkáját, ellenőrizték bevételeiket, mozgatták őket a különböző bárok között, meghatározták, mikor és hol dolgozzanak. Az áldozatok által megkeresett pénzeket elvették, részint felélték, részint vagyonuk gyarapítására – többek közt házak és gépjárművek vásárlására - fordították.

A holland rendőrség kezdeményezésére közös nyomozócsoport alakult az Europol műveleti támogatásával. Idén márciusban Belgiumban és Magyarországon egyszerre csaptak le a rendőrök a bandára, tíz főt fogtak el, és ezzel párhuzamosan a magyarországi ingatlanjaikban tartott házkutatások során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai több luxus-személygépkocsit, közel 10 millió forint készpénzt, kisebb mennyiségű kábítószert, valamint ékszereket találtak és foglaltak le.

A holland rendőrség a napokban fogott el Hágában a bűnszervezethez köthető további két személyt, akik szintén magyar lányok futtatásával foglalkoztak. Ennek kapcsán - holland és belga nyomozók jelenlétében - október 7-9. között tartott házkutatást baranyai ingatlanjaikban az NNI, ahol a bűncselekményből származó zálogjegyeket, ékszereket foglaltak le, illetve ingatlanokat vettek zár alá a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!