Kék hírek, bulvár

2014.12.26. 12:18

Marázán garázdálkodott a testvérpár

Házi széfből kézpénzt loptak, de a műszaki cikkeket és az alkoholt sem vetették meg. Geresdlakra is átugrottak.

police.hu

Egymást segítette a 2013-as bűncselekmények elkövetésekor az a két marázai férfi, akikkel szemben a mohácsi nyomozóhatóság most vádemelési javaslattal élt.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján két helybeli lakos gyanúsítható megalapozottan azzal, hogy 2013. március 12. és április 1. közötti időben egy marázai családi házban található lemezkazettából többszázezer forint értékben készpénzt tulajdonítottak el. A nyomozás során kiderült, hogy a testvérpár számlájára írható az is, hogy 2013. augusztus 16-án 10 óra és 11 óra közötti időben egy geresdlaki ingatlanba betörtek, azonban onnan üres kézzel távoztak.

Ezt követően 2013. augusztus vége és november 25. közötti időszakban ismét egy marázai településen lévő családi házba törtek be, ahonnan különböző műszaki cikkeket loptak el. Ugyanezen a településen egy présházból, ahova 2014. március 3-án 17 óra és 2014. március 7-én 9 óra 30 perc közötti időben törtek be, készpénzt, műszaki cikkeket, valamint alkoholos italokat vittek magukkal.

A Mohácsi Rendőrkapitányság munkatársai az eljárás során beszerzett adatok alapján gyanúsítottként hallgatták ki a 19, valamint 21 éves férfiakat, akik a bűncselekmények elkövetését elismerték. A házkutatás során a rendőrök a bűncselekményből származó tárgyak nagy részét megtalálták, majd lefoglalták. 

A testvérpár ellen három rendbeli lopás bűntett, valamint egy rendbeli lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal a Mohácsi Járási Ügyészségnek megküldte.

Címkék#Máza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!