Kék hírek, bulvár

2015.01.14. 14:11

Bekasztliztak egy vélt pécsi uzsorást

Többrendbeli, üzletszerűen elkövetett uzsora-bűncselekménnyel gyanúsított meg a rendőrség egy ötven éves férfit, akinek az előzetes letartóztatását is elrendelte a Pécsi Járásbíróság.

M. B.

A bíróság a rendelkezésére álló adatok alapján azt adta közre, hogy a gyanúsított rendszeresen azért adott kölcsönt a környezetében lakó, nehéz anyagi helyzetben lévő embereknek, hogy ebből hasznot húzzon. Nem is akármilyet: az átadott összegek kétszeresét követelte vissza adósaitól, vagyis megduplázta a pénzét.

Ez már önmagában is bűncselekmény, mivel azonban mások rászorult helyzetét kihasználva követte el ezt a gyanúsított úgy, hogy áldozatait ezzel súlyos nélkülözésnek tette ki, a jóval súlyosabban minősülő uzsora-bűntett miatt vonhatják a felelősségre, amiért többéves szabadságvesztést is kiszabhatnak a bíróságok.

Az egy hónapra szóló előzetes letartóztatás elrendelését azzal indokolták, hogy nem zárható ki, hogy a férfi szabadlábon újabb bűncselekményeket követne el, illetve megfélemlítené a tanúkat.       
A rendőrség négy éve üzent hadat az uzsorásoknak, azóta Pécsett és a megyében több mint tíz ilyen ügyben indítottak büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!