Kék hírek, bulvár

2015.01.15. 19:23

Tűz pusztított a házukban, várják a segítséget

A tűz martalékává vált egy háromgyermekes család otthona Csányoszróban.

Wald Kata (Dunántúli Napló)

Míg a Királyegyházán élő család élete megoldódni látszik, addig tőlük mintegy húsz kilométerre, Csányoszróban egy háromgyermekes család került a napokban rendkívül nehéz helyzetbe.

Január 13-án, az amúgy is szegénységben élő család otthonának nagy része leégett, gyakorlatilag a tűz martaléka lett minden értékük. Ruháik, bútoraik, elektronikai cikkeik mind odavesztek. Önerőből biztos nem tudják pótolni a veszteséget, hisz az apuka közmunkából tartja el a családot, míg az édesanya gyesen van.

– Épp ebédhez készülődtünk, amikor anyukám fát akart rakni a tűzre – eleveníti fel a három nappal ezelőtti történéseket a hét éves kisfiú, aki kisebb, 18 hónapos testvérével együtt otthon volt, amikor felcsaptak a lángok. – Édesanyám bement a kályhához, akkor vette észre, hogy a másik szobában hatalmas a füst. Gyorsan kiszaladtunk, a szomszédok hívták a tűzoltókat.

A család nem maradt fedél nélkül, egy ismerős házában lakhatnak addig, amíg a sajátjukat rendbe nem hozzák. A biztosító csütörtökön mérte fel a kárt, ahhoz azonban, hogy újjáépítsék otthonukat, és hogy ezt az átmeneti időszakot átvészeljék, minden támogatást szívesen fogadnak. Aki segíteni szeretne, a 30/3511-111-es számon fogadjuk hívását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!