Kék hírek, bulvár

2015.06.22. 16:27

Árokba rohant egy busz Királyegyházánál, 23-an sérültek, ketten súlyosan

Két életveszélyes sérültje is volt annak a balesetnek, amelyben egy Pécsről Sellye felé közlekedő autóbusz hajtott árokba. A 37 éves buszsofőr rosszul lett, ez okozta a tömegszerencsétlenséget.

bama.hu, Babos Attila

Tömegszerencsétlenség történt hétfő délután, nem sokkal négy óra előtt Baranya megyében, amikor egy Pécsről Sellye irányába közlekedő menetrendszerinti autóbusz Királyegyháza és Gyöngyfa között az árokba hajtott. A rendőrségtől tudjuk: a buszon huszonöten utaztak, huszonhárman megsérültek, ketten életveszélyesen, egy férfi és egy kislány, egyiküket a helyszínen újra kellett éleszteni.



Nyolc fő súlyosan sérült, tizenhárman könnyebben. A tűzoltók azt írták, hogy a súlyos sérültek között négy gyermek is volt.

A helyszínre a balesethez három mentőhelikoptert, és több, információink szerint legalább hat esetkocsit is riasztottak, végül két mentőhelikopter szállt fel sérülttel, egy súlyos, és egy életveszélyes állapotban lévő személyt vittek kórházba. A műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben az érintett útszakaszon. Az összetört autóbuszt a közlekedési társaság munkatársai emelték ki az árokból. A helyszínen kapott információk szerint a busz 37 éves sofőrje rosszul lett, ezért hajtott árokba a jármű.

A helyszínre Sellyéről, Szigetvárról és Pécsről riasztottak tűzoltókat, akik az ablakokon keresztül segítették ki a sérültek egy részét. A mentőszolgálat munkatársai még az autóbuszban stabilizálták a súlyos sérülteket, a beavatkozók csak ezt követően emelték ki őket. A helyszínen nem volt pontos információ arra vonatkozóan, hányan utaztak a buszon, ezért a tűzoltók átvizsgálták a baleset ötvenméteres környezetét, a fás-bokros területet, a szántóföldet és a jármű alját is, de szerencsére nem találtak több embert.

Korábban írtuk:

A Pécsről Sellye irányába közlekedő menetrendszerinti autóbusz Királyegyháza és Gyöngyfa közötti útszakaszon szenvedett balesetet hétfő délután. Információink szerint a buszsofőr rosszul lett és árokba hajtott.

A jármű oldalára borult. Huszonöten utaztak a buszon, 23 személy megsérült, ebből nyolcan súlyosan és két személy életveszélyes sérülést szenvedett. A helyszínre két mentőhelikopter és nyolc mentőautó érkezett. Az utat lezárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!