Kék hírek, bulvár

2015.06.30. 09:08

Részletes leírást adott a törvényszék a pécsi késelésről

Eddig sok találgatás volt a szombat hajnalban Pécsett történt késelés kapcsán. A Pécsi Törvényszék közleménye igen részletesen leírja, mi is történt.

bama.hu (Forrás: Pécsi Törvényszék)

Sok találgatás és ellentmondó információ keringett az elmúlt napokba a szombaton hajnalban Pécsett történt késelés kapcsán, amelyben két ember életveszélyesen megsérült. A gyanúsítottakat hétfőn délután előzetes letartóztatásba helyezték, de azon kívül, hogy ez a szökés, elrejtőzés és a tanúk megfélemlítésének veszélye miatt történt, a késeléssel kapcsolatban további hivatalos információt nem közölt a bíróság.

A Pécsi Törvényszék azonban utóbb részletes közleményben (ld. alább) ismertette a bűneset körülményeit. Ebből kiderül, hogy az első sértettet valóban többször, de nem tízszer, hanem „csak” négyszer szúrták hátba. Mivel a szúrások tüdőt értek, a férfi életét csak a gyors orvosi beavatkozás tudta megmenteni. Ugyancsak az orvosok gyors akciója miatt maradhatott életben a második sértett, aki az erőszakot látva próbált közbeavatkozni – ő a hasába kapott egy nagy erejú szúrást. A harmadik sértett ezt követően szintén az erőszak abbahagyására szólította fel a gyanúsítottakat, akik erre reagálva eszméletlenre verték és rugdosták. A férfi nyolc napon belül gyógyuló fejsérüléseket szenvedett.

A Pécsi Törvényszék közleménye

„A Pécsi Járásbíróság 2015. június 29. napján elrendelte egy 22 éves, valamint 3 fiatalkorú pécsi férfi előzetes letartóztatását emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt 1 hónap időtartamra.

A nyomozás eddigi adatai szerint fk. U. M, C. J., fk. M. D. és fk. M. E. gyanúsítottak társaikkal, P. A. és fk. K. A. gyanúsítottakkal szórakoztak 2015. június 26. napján az esti órákban és Pécs belvárosában több szórakozóhelyen is voltak.

2015. június 27. napján 02 óra körüli időben (...) egy pécsi szórakozóhelyhez mentek, ahol a szórakozóhely előtti utcarészen vitatkozni kezdtek Sz. D. sértettel, akit leütöttek, majd a földre került sértettet körbevették és rugdosták. Fk. U. M. gyanúsított a földön fekvő Sz. D. sértettet a nála lévő késsel négy alkalommal hátba szúrta.

A szúrások a sértett tüdejét érték, ezért akut, életveszélyes állapota miatt gyors orvosi beavatkozásra volt szükség élete megmentéséhez.

Sz. D. sértett bántalmazását észlelő B. I. sértett a gyanúsítottakhoz lépett és felszólította őket magatartásuk abbahagyására, ezért az alapos gyanú szerint fk. U. M. gyanúsított B. I. sértetthez lépett és őt a kezében tartott késsel nagy erővel hasba szúrta.

A szúrás következtében B. I. sértettnél akut, életveszélyes állapot alakult ki, a gyors orvosi beavatkozás mentette meg életét.

A gyanúsítottak erőszakos magatartását észlelte R. I. sértett is, aki szintén felszólította őket magatartásuk abbahagyására, ezért közülük többen a sértetthez léptek, körbevették, ütni, rúgni kezdték, melynek következtében R. I. eszméletét vesztette, a sértett fejsérülései 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülések.

A gyanúsítottak az elkövetés helyszínére együtt érkeztek, onnan együtt távoztak, így magatartásukat szándékegységben tanúsították, Sz. D. és R. I. sértettek bántalmazásában több gyanúsított is részt vett, és jelenlétükkel egymás magatartását biztosították.

A gyanúsítottak közterületen tanúsított erőszakos magatartása alkalmas volt megbotránkozás, riadalom keltésére.

A bíróság álláspontja szerint az eljárás alapjául szolgáló bűncselekmény kiemelt tárgyi súlya és törvényi fenyegetettsége miatt a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén tartani lehet attól az eljárás jelenlegi szakaszában, hogy a hatóság elől elszöknének, elrejtőznének, így a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetnék, valamint a gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélyétől is tartani kell, mivel velük szemben személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt korábban megindult büntetőeljárás hatálya alatt tanúsították jelen magatartásukat.”

Még mindig életveszélyben

A megszúrt személyek még mindig életveszélyben vannak - tudta meg a Dunántúli Napló az egyik sérült családtagjától. Mint megtudtuk, a két megszúrt férfi nem ismerte egymást, nem egy társasághoz tartoztak. Az egyik fiatalember, aki az orvosi egyetemre jár, az elsőként megszúrt férfin akart segíteni, ekkor támadta meg őt is a gyanúsított 17 éves fiú.

-->

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!