Kék hírek, bulvár

2015.06.03. 15:19

Verekedés a Balokánynál: buszsofőr és egy gyalogos balhézott

Egy szabálytalanul közlekedő 53 éves férfit ütött le egy buszsofőr a Balokánynál - tudtuk meg a helyszínen.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Megütött egy buszsofőr egy szabálytalanul közlekedő 53 éves férfit Pécsett. Az eset körülményeiről hivatalos információt egyelőre nem kaptunk, lapunk azonban a helyszínen azt tudta meg, hogy a később megvert férfi a Kodály Központ vonalában, messze a zebrától akart átkelni a négysávos főúton, hogy a Balokányba menjen, de nem figyelt fel a Gyárváros irányából a városközpont felé közlekedő, helyi járatú csuklós buszra, amelynek sofőrje vészfékezéssel állította meg a járművet.

Az egyik verzió szerint a sofőr leugrott a buszról, majd onnan mintegy ötven méterre megütötte a gyalogost. A családtagok szerint a fejét is a földhöz verte, mások szerint a férfi egy ütést kapott, de elesett, s beverte a fejét, vélhetően súlyos sérülést szenvedve. Azt is hallottuk azonban, hogy a lökdösődést a későbbi sérült kezdte, mert bár lefékezett a busz, súrolta a férfit, aki ezt számon kérte a sofőrtől, aki emiatt gőzölt be.

Az már biztos, hogy ezek után valaki – nem kizárt, hogy a sérült egyik ismerőse, esetleg családtagja – betörte az úton veszteglő jármű egyik ajtajának üvegét.

A rendőrségnél az esetről annyit mondtak, hogy egy fiatalkorú fiú egy helyi járatú busz több ablaküvegét betörte, majd elszaladt a helyszínről. A rendőrök azonosították, s egy órán belül elfogták, ellene garázdaság gyanúja miatt indult eljárás.

Tudomásunk szerint a sofőr délelőtt dolgozott, majd pihenő után néhány járatra még visszatért délután. Évtizedek óta vezet, eddig semmi gond nem volt vele, csendes, zárkózott, nyugodt embernek ismerik kollégái.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] fotó: Löffler P.
[/caption]

Megkerestük a rendőrséget is az esettel kapcsolatban. A rendőrség a bama.hu-val közölte háromnegyed ötkor, hogy az úton, egy fiatalkorú fiú egy helyi járatú autóbusz több ablaküvegét betörte, majd elszaladt a helyszínről. A rendőrök az elvégzett adatgyűjtés eredményeként azonosították a fiatalembert, majd egy órán belül elfogták és előállították a kapitányságra. Vele szemben garázdaság vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Pécsi Rendőrkapitányságon. A körülmények tisztázása, a tanúk meghallgatása és a gyanúsított kihallgatása folyamatban van, amennyiben újabb információk állnak rendelkezésünkre, megosztjuk önökkel.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!