Kék hírek, bulvár

2015.11.28. 17:10

Hatalmas lángok Kővágószőlősön

Eloltották az égő gázcsonkot Kővágószőlősön, két településen szünetelt a gázszolgáltatás.

bama. hu (Forrás: Katasztrófavédelem)

18:57 (Frissítve) - Helyreállt a gázszolgáltatás Kővágószőlős és Cserkút településeken. A szombat délután Kővágószőlősön keletkezett tűzeset miatt 16:30 órától 18:45 óráig szünetelt a gázszolgáltatás Kővágószőlős és Cserkút településeken, összesen 414 fogyasztó esetében.

18:00 (Frissítve) - Eloltották a száz négyzetméteres épület mellett égő gázcsonkot Kővágószőlősön, a Rákóczi úton. A gázszolgáltató szakemberei sem találtak gázelzárót a helyszínen, ezért távolabb kellett elzárni a gázt. Emiatt jelenleg Cserkúton és Kővágószőlősön szünetel a gázszolgáltatás. A szakemberek jelenleg azon dolgoznak, hogy a vezeték kiásásával közvetlenül az épületnél szoríthassák el a gázcsövet, hogy a két települést visszaköthessék a hálózatba.


17:50 (Frissítve) - Sikerült eloltani a tüzet, információink szerint Kővágószőllősön és Cserkúton nincs gázszolgáltatás. 414 lakás maradt gáz nélkül.

17:10 - Több méteres lángokkal ég a kiáramló gáz egy épületre szerelt gázcsonkból Kővágószőlősön, a Rákóczi úton. A fogadóként üzemelő, száz négyzetméteres épületet vízsugarakkal védik a pécsi hivatásos tűzoltók, a két-három méteres lángok a tetőszerkezetet veszélyeztetik, de nem terjedtek át az épületre.

A tűzoltók a megolvadt elzárószelvények miatt nem tudták elzárni a gázt. Néhány perce a helyszínre érkeztek a gázszolgáltató szakemberei, hogy elhárítsák a hibát. A rendőrség eközben a tűz ötven méteres körzetében lezárta a Rákóczi utat. A tűzoltói beavatkozást a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!