Kék hírek, bulvár

2015.12.29. 18:40

Az év nagy bűnesetei Baranyában

Nem volt eseménytelen bűnügyi szempontból Baranyában az idei év sem. Kés, disznóölő is előkerült.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Ahogy olvasóink már megszokhatták, ismét elkészítjük az év bűnügyi krónikáját. Az idei esztendő sem volt eseménytelen bűnügyi szempontból, több gyilkosság is történt a megyében, a legnagyobb felhördülést azonban egy nem klasszikus bűneset váltotta ki: a farkasügy. A felújítás alatt álló pécsi állatkertből október végén szökött meg egy Olaszországból hozott farkas, amit később a Mecsekben a zoo igazgatója, Szatyor Miklós lőtt le – őt emiatt többen támadták, míg mások az emberi élet védelme miatt mellé álltak. A rendőrség természetkárosítás gyanúja miatt folytatott nyomozást, de mint tegnap megtudtuk, december 21-én megszüntette azt.

Az év amúgy nem indult jól, január 10-én Gödrén egy 36 éves férfi agyonlőtte 27 éves feleségét, majd vadászpuskájával magával is végzett.

Február 21-én hajnalban a 23 éves pécsi G. L. egy 28 éves pécsi fiatalt ölt meg egy belvárosi bár előtt. A férfi a napokban már bíróság elé állt, köszönhetően annak is, hogy az elkövetés utáni negyedik órában elfogták otthonában a rendőrök. Az első tárgyaláson kiderült, hogy a szerelmi csalódástól és rengeteg italtól megrészegült G. L. látásból ismerte áldozatát, időnként kosárlabdáztak együtt.

Az év eleji horror két nap múlva folytatódott: február 23-án Cserdiben, a szőlőhegyen közös italozás, majd veszekedést követően agyonverte 35 éves élettársát egy 37 éves helyi férfi, K. D., őt az emberölés helyszínén elfogták a rendőrök.

Lúzer szarka

A viccesnek is mondható esetek közül a legfurább nem is oly régen volt. Az év lúzer bűnözője – és attól tartunk, nem csak Baranyában – egy pécsi áruházi szarka lett. A férfi november végén jelent meg egy pécsi bevásárlóközpontban, amelynek egyik boltjából kabátot akart lopni. Bevitte magával a próbafülkébe, felhúzta, fölé felvette a sajátját, és kisétált a boltból. Igen ám, de az előzőleg gondosan levágott csipogót zsebre tette, ami persze jelezte a kijáratnál a tolvajlást.

Dráma a szórakozóhely előtt

Nyáron is emlékezetes eset történt, amelynek folyományaként egy 22 éves, valamint három fiatalkorú pécsi férfi ellen folyik eljárás emberölés kísérlete miatt. A gyanúsítottak egy pécsi éjszakai szórakozóhely előtt június 27-én hajnalban szúrtak meg két fiatalembert, akik mindketten életveszélyes sérülést szenvedtek. Az egyik sértettre azért támadtak rá, mert közbe akart avatkozni, megakadályozni a tragédiát. Az egyik fiú szakácsként dolgozott, a másik orvostanhallgató volt, a támadók közül a 17 éves „főkolompos” sikeres ökölvívó volt.

Családi veszekedés volt április 3-án a pécsi Kertvárosban. A családi házban a gyilkos fegyver egy disznóölő pisztoly volt, a 65 éves K. S. L. életveszélyes sérülést okozott 81 éves anyósának, majd az eszközt újratöltve önmaga ellen fordította. Mindketten kórházba kerültek, K. S. L. másnap, áldozata május 6-án halt bele sérüléseibe. Az elkövető halála miatt az eljárást június 23-án megszüntették.

Rengeteg szúrás

Egerágon szúrt hasba szeptember 13-án egy 19 éves helyi fiú egy környékbeli férfit. A tudomásunk szerint buszsofőrként dolgozó férfi súlyosan megsérült. A rendőrök a támadót perceken belül elfogták.

Több ember, továbbá 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével is gyanúsítják azt a férfit, aki szeptember 16-án Kisszentmártonban hasba szúrta élettársa anyját, és élettársa kétéves gyermekét. A kicsit és barátnőjét később arra kényszerítette, hogy elmeneküljenek vele, de aztán elengedte őket. A büntetett előéletű B. I.-t október 14-én fogták el.

Október 23-án Pécsett késelt egy fiatal, de már büntetett előéletű nő. Az élettársát szúrta meg, a férfi emiatt életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Nemrég Körmenden betört egy házba, majd hasba szúrt valakit egy baranyainak vélt férfi, őt még keresik. A megtámadott életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Életet mentett

Egy italozó, hajléktalanokból álló társaság tagjai kerültek egymással összetűzésbe december 4-én Pécsett, a Kertvárosban. A Csontváry utcai csetepatéhoz rendőrt hívtak, mert egy férfi késsel támadt egy másikra, a karján súlyosan megsebesítve. Az egyik rendőr életmentő beavatkozást végzett, nyomókötést alkalmazva megakadályozta, hogy az ütőerén sérült áldozat elvérezzen. A helyszínen elfogott késes támadó, a 32 éves A. J. ellen súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!