Kék hírek, bulvár

2015.12.16. 17:18

Bukott a reptéri transzferes, terepjáró bánta

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal baranyai ellenőrei egy reptéri transzferrel foglalkozó adózó ellenőrzésekor találtak szabálytalanságokat.

K. E. (Dunántúli Napló)

Az ellenőrzéssel megbízott revizor az interneten a légijárat-menetrendből kiválasztott egy, a Liszt Ferenc Repülőtérre érkező londoni járatot, majd ennek kódszámával online megrendelést adott le a társaság honlapján.

Az egyeztetett időpontban a reptéren, bőröndjével beszállt a cég kisbuszába és igénybe vette a szolgáltatást. Az adóellenőrt revizortársa várta az érkezési helyszínen, ahol sor került a viteldíj kiegyenlítésére, azonban bizonylatot a gépkocsivezető nem állított ki, ezért a cég terhére mulasztási bírságot állapítottak meg.

A helyszíni ellenőrzést a cég székhelyén informatikai adatmentés követte. A vállalkozás képviselője több millió forintot készpénzben megfizetett ugyan az adóhatóság letéti számlájára, de így sem kerülhette el, hogy az adóhatóság lefoglalja az általa használt luxusterepjárót.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!