Kék hírek, bulvár

2015.12.11. 11:06

Patakból öntözte a drogültetvényt, vádat emeltek ellene

A kenderültetvénye gondozása közben kaptak el még nyáron egy pécsi férfit, az ügyészség most vádat emelt ellene és akár 5 évet is kaphat.

Bama.hu (forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen - derül ki a Baranya Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A vádlott 2015. év nyarán Pécs határában egy erdős területen kendernövény ültetvényt hozott létre. A vádlott a kendernövények gondozása és öntözése céljából a tisztás melletti patakból búvárszivattyú, generátor és tömlő segítségével öntözőrendszert alakított ki.

[caption id="" align="alignleft" width="600"] Több zsáknyi bizonyítékot tett ki a begyűjtött kender (fotók: Baranya Megyei Főügyészség)
[/caption]

A vádlott alaposan gondozta az ültetvényt, a területen permetezőkannákat, vegyszereket, fogót, ollót és sarlót is találtak, amikor június 22-én a rendőrség munkatársai a helyszínen tetten érték és elfogták.

Az eljárás során összesen 99 tő kendernövény került lefoglalásra a helyszínen, emellett a vádlott lakásán is különböző mennyiségű kábítószert találtak.

A vádlott cselekménye a termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!