Kék hírek, bulvár

2016.01.17. 11:15

Agyonütött kecskékhez hívták a pécsi állatvédőket

Két kecskét ütött fejbe valaki Pécsbányatelepen, az egyik állat már elpusztult, mire a Misina állatvédői odaértek, a másikat orvos altatta el.

K. E. I. (DN)

Még az elmúlt napok eseményei fölött sem tértek napirendre az állatvédők (először egy vak kutyát hagytak a szeméttelepen, majd egy lefejezett ebet találtak egy udvarban), szombaton újabb esethez riasztották őket. Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület vezetője a Dunántúli Naplónak elmondta, egy pécsbányai házhoz hívták ki őket, ahol két kecskét találtak nagyon rossz állapotban egymáson fekve. Az állatok vizsgálatakor kiderült, az egyik már nem él, a másik viszont még lélegzett, ezért a menhelyre szállították.

Az állatorvosi vizsgálat megállapította, hogy a kecskét (és nagy valószínűséggel a másikat is) valamilyen szerszámmal (balta nyele, nagyobb kalapács) fejbe vágták, az alsó állkapcsa is eltörött. A bántalmazás miatt olyan állapotba került, hogy végül el kellett altatni, lerövidítve szenvedéseit. A helyszínen a rendőrök is kint voltak, így vélhetően eljárás indult az állatkínzás ügyében.

– Mostanában sok ilyen esetnél jártunk, mindenkit megviseltek a látottak. Nem tudjuk, mi az oka, de az biztos, hogy több letöltendő börtönbüntetést kellene kiszabni az elkövetőkre. Emellett a kisebb eseteknél is eljárást kellene indítani, hogy ne higgyék az emberek, bármit megtehetnek büntetlenül – hangsúlyozta Farkas Tamás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!