Kék hírek, bulvár

2016.01.14. 19:47

Cigit akart csempészni a hűvösre: ismét elítélték az ügyvédet

Ügyvédként fogvatartásban lévő ügyfelének cigarettát próbált bejuttatni. 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Másodfokon tárgyalta egy ügyvéd ügyét a Pécsi Törvényszék csütörtökön. A (nem baranyai illetékességű) jogi szakember ellen azért indult eljárás, mert ügyvédként fogvatartásban lévő ügyfelének cigarettát próbált bejuttatni a büntetés-végrehajtási intézetbe úgy, hogy az intézet alkalmazottjának ezért pénzt ajánlott fel. A vádlott két cigarettásdoboz közé helyezett 5000 forintost nyújtott felé, de a BV dolgozója ezt elutasította. Az esetet kamerák is rögzítettek. Első fokon a Pécsi Járásbíróság a vádlottat hivatali vesztegetés bűntette miatt 600 ezer forint pénzbüntetésre és ötezer forint vagyonelkobzásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője, valamint az ügyész is fellebbezést jelentett be, ezért a pécsi törvényszék másodfokú tanácsa most újratárgyalta az ügyet.

A csütörtöki tárgyaláson azonban a Törvényszék helybenhagyta a márciusban született ítéletet, amelynél súlyosabb is születhetett volna: a bűncselekmény büntetési tétele ugyanis egytől öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet. Mivel sokan érdeklődtek, a tárgyaláson hangsúlyozták, a budapesti dr. L. M. vádlott nem tagja a Pécsi Ügyvédi Kamarának.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!