Kék hírek, bulvár

2016.01.28. 09:49

Interneten árulták a drogot, életfogytig tartó büntetést is kaphatnak

A Baranya Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszövetségben elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben.

bama.hu (Forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

A sellyei férfiak 2014. év elején elhatározták, hogy interneten fognak kábítószert árulni. A két elkövető közül az irányító tevékenységet végző személy volt az, aki budapesti ismerettségi köréből a pszichotróp hatású hatóanyagokat beszerezte, majd azokat társa porciózta, illetve a megrendelők kéréseinek megfelelően értékesítette.
A vádlottak a pszichotróp anyagok higításához szükséges felszerelést és további legálisan vásárolható összetevőket, anyagokat, oldószereket, műanyag tasakokat és mérlegeket is beszereztek tevékenységük folytatásához.

Ezen eszközöket, illetve a kábítószert a másodrendű vádlott sellyei lakásában tárolták. A vádlottak 2014. júniusában több internetes oldalt hoztak létre, ahol eladásra kínálták az eltérő típusú pszichotróp hatású anyagokat különböző fantázianeveken, majd az internetes hirdetésre az ország különböző pontjairól jelentkező személyekkel a kapcsolatot az elsőrendű vádlott vette fel.

A vádlottak az interneten és a megrendelések során a vásárlók számára azt állították, hogy az általuk forgalmazott pszichotróp anyagok legálisak, tiltólistán nem szerepelnek. A másodrendű vádlott, társa utasítása alapján higította, porciózta a megrendelet anyagokat, majd ezt követően postai úton küldeményként továbbította.
A vádlottak 2014. júniusa és 2015. februárja között napi rendszerességgel értékesítettek postán kábítószer, illetve pszichoaktív anyagot.
Összesen mintegy 5600 alkalommal teljesítettek megrendeléseket Magyarország egész területén.

A postai úton történt értékesítések mellett a vádlottak egyes megrendelőkkel személyesen is találkoztak.
2015. februárjában a vádlottakkal szemben rendőri intézkedésre került sor, majd lakásukon, tartózkodási helyeiken új pszichoaktív anyagok, illetve kábítószerek kerültek lefoglalásra.
A lefoglalt anyagok mennyisége – mind a kábítószer, mind az új pszichoakítv anyag tekintetében – meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.
Az eljárás során a vádlottaktól készpénz, illetve egy nagy értékű gépjármű is lefoglalásra került.
A vádlottak által elkövetett bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele 5-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!