Kék hírek, bulvár

2016.01.22. 12:00

Újabb kéménytüzek a megyében

Ismét fűtéssel összefüggő tűzesetek miatt volt szükség a tűzoltók munkájára csütörtökön.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Pécsett és Mozsgó településen is izzott a kéményben lerakódott korom.

Pécsett a Krúdy Gyula utcában egy családi ház kéményében a lerakódott korom, kátrány égett. Az egység kiérkezésekor a kéményen keresztül láng csapott ki és izzó korom távozott. A tulajdonos a kályhából a tüzelőanyagot eltávolította, a kályha ajtajait bezárta, valamint megkezdte a ház szellőztetését. A kéményből több helyen füst szivárgott, valamint a padláson található tisztítónyílás ajtaja vörösen izzott. Az alagsorban volt egy további kazán, amely szintén be volt kötve a kéménybe, de használaton kívül volt. Ajtaja le volt szerelve és ezen keresztül a kéményben égő anyag folyamatosan oxigént kapott.  A tűzoltók lezárták az ajtót, így a lánggal való égés megszűnt. A beavatkozók többször ellenőrizték a füstelvezető hőmérsékletét, amely lassan normál hőmérsékletre hűlt vissza. Végül felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményt a kéményseprő által elvégzett ellenőrzésig ne használja.

Mozsgó településen, egy Zrínyi utcai ingatlanban is hasonló eset történt, a kéményben izzó koromhoz riasztották a szigetvári hivatásos tűzoltókat. A beavatkozók eltávolították a kéményből lehulló, izzó darabokat, és eltávolították az éghető anyagot az égéstérből. A kéményseprő-ipari közszolgáltató rendben talált mindent a helyszínen. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!