Kék hírek, bulvár

2016.03.22. 12:13

TEK-es rajtaütés Pécsen hivatali vesztegetés miatt

Nagyszabású rendőrségi akció zajlott kedden délelőtt az Uránvárosban. A piacnál hat személyt vettek őrizetbe a TEK munkatársai, akik ellepték a környéket. A rendőrség hivatali vesztegetés gyanúja miatt nyomoz.

NL, bama.hu

Akciófilmbe illő jelenet tanúi lehettek az Uránvárosi piacnál járók kedden délelőtt. 11 óra tájban Hajnóczy utca elején számos kék villogós kocsi blokkolta a forgalmat, a környéket ellepték a civil ruhában, de fegyverrel és TEK-es jelzésekkel felszerelt hatóságiak.

Munkatársunk a helyszínen legalább öt civil járművet, köztük több furgont látott és legalább tucatnyi rendőrt látott. Hamarosan két bűnügyi helyszínelő jármű is érkezett. A fegyveresek legalább három személyt bilincsben mozgattak a területen, a történéseket több tucatnyi bámészkodó figyelte.

[caption id="" align="alignleft" width="600"] Több személyt bilincsben vittek el a helyszínről a TEK emberei (fotó: Nógrádi L.)
[/caption]

A környékbeli lakók elmondása szerint korábban két nagy értékű autót állítottak meg itt a TEK-esek és hamar megbilincseltek három férfit és több nőt. A lakók állítása szerint a szlovák rendszámú Mercedest és a fekete, szintén nagy értékű BMW-t, valamint a fiatalembereket már korábban is látták itt. De arról ötletük sem volt, hogy mit kereshettek a környéken.

Rendőrség: hivatali vesztegetés a gyanú

Megkeresésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság részleteket közölt az akcióról. Mint írják, a BMRFK Gazdaságvédelmi Osztályán indult büntetőeljárás során a rendőrök tizenegy fővel szemben intézkedtek Uránvárosban. Közülük hat főt vettek bűnügyi őrizetbe hivatali vesztegetés gyanúja miatt. 

Alaposan előkészíthették

A helyszínen tapasztaltak szerint az akciót jól előkészítették: a furgonok teljesen körbezárták a területet, de egyik sem tűnt rendőri járműnek. Csak az utóbb kitett kék villogók árulták el, hogy intézkedés zajlik. A TEK-esek mind civil öltözetben voltak, többen szerelőruhában - erről arra következtetünk, hogy feltűnés nélkül közelítették meg a célszemélyeket egy pontosan megtervezett rajtaütés részeként.

A környéken nézelődők találgatásai szerint a hétfőn Szegeden végrehajtott rajtaütéssel lehet összefüggésben az akció, ott prostitúcióval kapcsolatos ügy miatt fogtak le több személyt egy több európia helyszínen egyszerre indított elfogás részeként. Ugyanakkor nem valószínű, hogy a pécsi akciót egy nappal későbbre időzítették volna ugyanabban a kiterjedt ügyben.

A Brüsszelben ma reggel történt terrorcselekmény-sorozat is szóba került az utcán ácsorgó tömegben, de nincs arra utaló jel, hogy a TEK pécsi akciójának terrorizmussal kapcsolatos szála lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!