Kék hírek, bulvár

2016.04.25. 10:41

Bíróság elé áll a horvát embercsempész Siklóson

Hat afrikai illegális határátlépőt szállított volna Ausztriába egy horvát férfi Illocskáról, de nemcsak a migránsokat, őt is elfogták.

N. L. (DN)

Embercsempészés előkészülete miatt állítanak bíróság elé egy horvát férfit kedden a Siklósi Járásbíróságon. A vád szerint P. Marijan két másik külföldivel (akikről nem tudni többet) április elején arra vállalkoztak, hogy illegális bevándorlókat szállítanak Magyarországon át Ausztriába. A férfi április 8-án éjjel Illocska közelében vett volna fel hat afrikai határátlépőt, akik a Karasica folyón át jutottak hazánkba, de a négy szomáliai és a két eritreai állampolgárt a siklósi járőrök elfogták.

A találkozóra tartó férfi a rendőrök láttán elmenekült, a kocsiját Illocskán hagyta hátra, még a telefonjait is eldobta. A rendőrök elől a bokrok közé próbált rejtőzni, de végül elfogták a siklósi kapitányság járőrei.

A 49 éves horvát állampolgárságú férfi beismerő vallomást tett, a rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. Az ügyében a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást.

Az ügyészség közölte: a férfit az elkövetéstől számított 30 napon belül állítják bíróság elé, mert a beismerő vallomása mellett egyéb bizonyítékok is rendelkezésre állnak, és a cselekmény büntetési tétele nyolc évi szabadságvesztésnél nem súlyosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!