Kék hírek, bulvár

2016.04.14. 15:45

Speedmarathon Baranyában

Adjon ötletet a rendőröknek, hogy hol legyenek a traffipaxok a megyében.

zsj (Forrás: police.hu)

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez, melyhez 24 tagállam csatlakozott. Figyelemmel az elmúlt évi kedvező tapasztalatokra, a rendőrség ismét részt vesz ennek végrehajtásában.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2016. április 21-én 6 órától 2016. április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (vhKKEP) használatban lesz Baranya megyében is. A 24 óra során egy vhKKEP részére több ellenőrzési helyet jelölnek ki, egy helyszínen folyamatosan legfeljebb 4 órán keresztül lesz ellenőrzés.

Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, a balesetmentes közlekedés elősegítése.

A 2015-ös akcióhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is be szeretné vonni, így ez évben is javaslatokat vár arra, hogy az említett 24 órás időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.
A javaslatokat a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a [email protected] email címen várják 2016. április 19-én 8 óráig.

A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a közlekedésrendészeti elemző-értékelő munka során a megyei rendőr-főkapitányságok 2016. április 20-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot tájékoztatják.

A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként 10-10 főt meghív, akik e-mailben kapnak értesítést a részletekről.
Az ellenőrzést követően a rendőrség az eredményekről tájékoztatja a nyilvánosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!