Kék hírek, bulvár

2016.05.25. 08:04

Hurokkal öltek, bíróság elé álltak

Tetten ért, hurokkal dolgozó orvvadászok ellen indult büntetőper kezdődött kedden a Siklósi Járásbíróságon.

B. A. (Dunántúli Napló)

A vádirat szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló vádlottak egyike helyezett ki hurkokat a lakóhelye környéki erdőkben, s azokkal vadakat ejtett el rendszeresen, a másik férfi tudott erről. Az elsőfokú eljárás akár a következő alkalommal, júniusban lezárulhat, a két vádlottat kedden kihallgatta a bíróság.

Mint arról korábban beszámoltunk, idén január végén az elsőrendű vádlott felkereste a másik vádlottat azzal, hogy a korábban kihelyezett hurokkal vadat ejtett, rokona pedig segítsen neki az állatot megnyúzni, majd behozni az erdőből, ezért ötezer forintot is ígért neki.

A férfi elvállalta a feladatot, az erdőben megtalálták a 80 kilós gímszarvas tetemét. Késeikkel megnyúzták, kizsigerelték, majd az állat húsát magukkal vitt fekete műanyag zsákokba rakták. A darabolás közben azonban két sportvadász vadászkutyával járt a helyszín közelében, és úgy 400 méterről észlelték a történteket. A vádlottak megijedtek a vadászok és a kutya láttán, emiatt mindent hátrahagyva elmenekültek a helyszínről, később azonban elfogták őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!