Kék hírek, bulvár

2016.06.22. 12:44

Gólyatábori erőszak: jogerősen kilenc év börtön a fotósnak

Jogerősen kilenc év börtönre ítélte a harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla szerdán azt a 40 éves budapesti férfit, aki 2014 augusztusában az ELTE fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy lányt.

MTI

Gólyatábori erőszak - Jogerősen kilenc év börtönre ítélték a fotóst

Fotó: Sóki Tamás

A táblabíróság helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék tavaly novemberi ítéletét, amely az első fokon eljáró Fonyódi Járásbíróság által 2015 júniusában kiszabott hét és fél éves büntetést kilenc évre súlyosbította.
Az ügyben másodfokon azért nem született jogerős ítélet, mert a Kaposvári Törvényszék a járásbíróság korábbi döntéséhez képest K. Sándor Szilárdot nemcsak szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, hanem - a sértetti képviselő indítványára - személyes adattal visszaélés vétségében is.
A Kaposvári Törvényszék az új tényállás figyelembevételével halmazati büntetésként kilenc év börtönre ítélte a vádlottat. A szexuális bűncselekményre kiszabható büntetés legfeljebb nyolc év lett volna.
A másodfokú ítélet ellen a vádlott és védője eljárásjogi hibákra hivatkozva, elsősorban hatályon kívül helyezésért, eltérő minősítésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Sóki Tamás (MTI)
[/caption]A 2014 szeptembere óta előzetes letartóztatásban lévő vádlott fotósként dolgozott az Eötvös Loránd Tudományegyetem gólyatáborában, ahol a vád szerint 2014. augusztus 30-án kora hajnalban megtámadott, fojtogatott, ököllel vert, megöléssel fenyegetett és megerőszakolt egy budapesti elsőéves hallgatót. A történtekről fotókat is készített, ezekkel akarta zsarolni áldozatát.

Krémer László bíró a sértett érdekében a nyilvánosság kizárásával lefolytatott eljárást követő ítélethirdetés nyilvános részén úgy indokolt: súlyosbító körülményként értékelte az ítélőtábla a bűnismétlőnek minősülő vádlott kiemelt társadalmi veszélyességét, valamint azt, hogy korábban már kétszer követett el hasonló bűncselekményeket.

Az elkövetés módját "kiemelkedően súlyosnak, durvának és gátlástalannak" nevezte a bíró, aki hozzátette: enyhítő körülményt a bíróság nem talált.
Krémer László arra is kitért, hogy mivel a vádlott fotósként a gólyatábor személyzetéhez tartozott, a diákok szemében "valamilyen mértékű" bizalmat élvezett, és ennek kihasználásával követte el a bűncselekményeket.

A Somogyi Hírlap online kiadása 2014. augusztus 31-én írta meg, hogy megerőszakoltak egy lányt a fonyódligeti gólyatáborban. A történtekről egy olvasó számolt be a megyei lapnak. A Kaposvári Járásbíróság szeptember elsején elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!