Kék hírek, bulvár

2016.06.15. 20:58

Robbanás Komlón: két halott

Robbanás volt és tűz keletkezett egy garázsban Komlón.

bama.hu, KEI (forrás, fotók: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Látszólag mintha semmi sem történt volna a kökönyösi garázssoron szerda este. Az ajtók a helyükön, koromnak nyoma sincs, szinte sértetlen minden. Ezért is vélik úgy a környékbeliek, hogy nem gázpalack robbant fel az egyik garázsban, hanem valami más történt. Hogy, mi egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy tűz ütött ki, valami robbant is, egyes vélemények szerint benzin éghetett. Két fiatal fiú pedig meghalt.

A környéken lakókat megrázta a hír: a garázsban ugyanis három fiatal fiú volt, állítólag zenét hallgatni mentek oda. Egyikük még a helyszínen életét vesztette, társa éjjel a kórházban hunyt el. A harmadik fiatalt információink szerint lapzártánk idején az intenzíven ápolták.

Korábban írtuk: Hiába küzdöttek érte, éjjel életét vesztette az esti komlói tűzeset másik sérültje is, a harmadik fiatalt pedig információink szerint az intenzíven ápolják. A hozzátartozókat, barátokat sokkolta a hír, és még éjjel megszerveztek egy közös gyertyagyújtást az áldozatokért. A fiúk emlékére ma este nyolc órakor gyújtanak gyertyát a garázssoron. 

 

----------

Szerda este nyolc óra körül érkezett a segélyhívás a katasztrófavédelem ügyeletére, mely szerint robbanás rázta meg a Bányász utcai garázssort, majd kigyulladt az épület is.

Két súlyos életveszélyes sérültet a mentőszolgálat munkatársai Pécsre szállítottak kórházba. Egy ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az MTI úgy értesült, hogy a halálos áldozat egy 19 férfi volt, a két súlyos sérült hasonló korú fiatal férfi.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A Bányász utcai garázssor Komlón (fotó: Google Streetview)
[/caption]

A robbanás okát jelenleg is vizsgálják, a részletekről csütörtökre ígértek tájékoztatást. Popovics Dejan, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: bűncselekmény gyanúja egyelőre nem merült fel, ezért a rendőrség - szakértők bevonásával - közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet.

A káresethez Komlóról és Pécsről riasztottak tűzoltókat. A rendőrök még a tűzoltók kiérkezése előtt három embert kihoztak az égő helyiségből, akiket átadtak a mentőszolgálat munkatársainak, később az egyikük a helyszínen meghalt. A tűzoltók rövid időn belül megakadályozták, hogy a lángok tovább terjedjenek. A beavatkozók két ép propán-butángázpalackot is kihoztak a garázsból, amelyeket visszahűtöttek normál hőmérsékletre.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat megkezdte a tűzvizsgálati helyszíni szemlét, amelynek eredményéről a későbbiekben ad tájékoztatást a szerv.

Címkék#komló
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!