Kék hírek, bulvár

2016.08.02. 08:59

Fiatalkorút raktak előzetesbe drogügyletek miatt

Kábítószer kínálásával, átadásával, kábítószer kereskedelem bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják a srácot.

dg (bama.hu), forrás: Pécsi Járásbíróság

Elrendelték az előzetes letartóztatását annak a 18. életévét be nem töltött személynek, aki kábítószer kínálásával, átadásával, kábítószer kereskedelem bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítható.
 
A Pécsi Járásbíróság 2016. július 31-én elrendelte egy férfi előzetes letartóztatását 18. életévét be nem töltött személynek kábítószer kínálásával, átadásával elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt egy hónapra. A nyomozás adatai szerint 2016. július 1. napját megelőző időszakban B.N. gyanúsított  a lakóhelyén, Drávafokon egy fiatalkorú és egy felnőtt személynek új pszichoaktív anyagnak minősülő zöld növényi származékot értékesített. A gyanúsított azzal is megalapozottan gyanúsítható továbbá, hogy 2016. július 1. napja és 2016. július 29. napja közötti időszakban ugyanitt több fiatalkorú személynek mintegy 5-6 alkalommal kábítószernek minősülő zöld növényi származékot értékesített. A gyanúsított a cselekményeit azért követte el, hogy az értékesítés révén anyagi haszonra tegyen szert.


 
A halmazati szabályok miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményekre, a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára figyelemmel a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől lehet tartani. Megalapozottan feltehető az is, hogy mivel a gyanúsítottat az anyagi haszonszerzés motiválta, szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.

Címkék#Drávafok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!