Kék hírek, bulvár

2016.09.15. 18:13

Gyorshajtókra vadásztak három napon keresztül

Három napos razziát tartott a rendőrség az európai Tispol Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján Magyarország egész területén a napokban, a cél a gyorshajtók kiszűrése volt.

Zs. J.

Baranya megye sem maradt ki az ellenőrzésből, elsősorban a gyorsforgalmi utakon, a főutak lakott területen kívüli szakaszain, illetve a lakott területek közútjain helyeztek ki traffipaxokat. Összesen negyvenkét gyorshajtót kaptak lencsevégre a megyében. Leállításos sebességtúllépés ellenőrzés keretében tizenkét rendőri intézkedésre került sor, amelynek során öt esetben összesen ötvenezer forint helyszíni bírság, illetve a hét esetben összesen kétszázhuszonöt ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki, tudtuk meg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától.

A fennmaradó harminc esetben a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatti bírságot közigazgatási eljárás keretében állapítják meg – írta a rendőrség. Pécsett három estben kellett intézkedni gyorshajtás miatt, melynek során mindhárom esetben harmincezer forint helyszíni bírság került kiszabásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!