szökni akart

2020.03.09. 11:00

Félmillió forintot csalt ki a nyugdíjasoktól a baranyai férfi

A Pécsi Járásbíróság március 6-án elrendelte egy baranyai férfi letartóztatását egy hónapra kétrendbeli folytatólagosan elkövetett, kisebb kárt okozó csalás vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

Fotó: Imre György

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi és élettársa 2019. február 13. napján, 2019. márciusában és júniusában a nyugdíjas sértett férfit egy baranyai faluban, a posta előtt, ahol a nyugdíját felvette, gépkocsiban ülve megvárták, mindhárom alkalommal a gépkocsijukba invitálták, majd a nyugdíjából először 100.000 forintot, második alkalommal szintén 100.000 forintot, harmadik alkalommal 60.000 forintot csaltak ki a sértettől kölcsön címén, amit majd később visszaadnak, de ez nem történt meg, a sértettnek összesen 260.000 forint kárt okoztak.

2020. január 13-án a gyanúsított férfi egy szintén nyugdíjas sértett nő házába bekopogott és egy kannába vizet kért, eközben a házban körülnézett és amikor meglátta, hogy a ház bejárati ajtaja rossz állapotban van, felajánlotta, hogy beépít a sértettnek egy újat. Ekkor a gyanúsított olyan gépkocsival közlekedett, melynek oldalára egy ablakszereléssel kapcsolatos matrica volt felragasztva. A sértett egy katalógusból kiválasztotta az ajtót, ezután a gyanúsítottnak 40.000 forint előleget fizetett ki, a gyanúsított másnapra ígérte az ajtót. A gyanúsított az ajtót nem szállította le, azonban január 21-ig minden nap megjelent a fiatalkorú fiával a sértett nőnél, ahol újabb összegeket kért az ajtóra, összesen 260.000 forintot. A gyanúsított fia minden alkalommal azt állította, hogy az ajtót ő fogja beszerelni, erre azonban nem került sor, mert a gyanúsított és fia egyáltalán nem végeztek ilyen jellegű tevékenységet. A sértettnek ezzel 260.000 forint kárt okoztak.

A gyanúsított büntetett előéletű, ellene jelenleg is folyamatban van más büntetőeljárás és jelen eljárás során szökést kísérelt meg. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárás során elérhetetlenné válna, megszökne, az eljárásban résztvevő, még ki nem hallgatott személyeket befolyásolná, illetve újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!