igazi bűnöző

2020.04.07. 09:37

Pécsi játékboltból lopott 300 ezer forint értékben

Szétfeszítette az ajtót, majd bement. Többszörösen visszaeső, ezért előzetesbe tették a gyanúsítottat.

bama.hu

A Pécsi Járásbíróság április 6-án egy hónapra elrendelte gyanúsított letartóztatását kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésére álló adatok szerint gyanúsított férfi április 4. napján az éjjeli órákban – a fotocellás ajtó kifeszítésével – bement egy pécsi játékboltba, és onnan 300.000 forint körüli értékben különböző játékokat hozott el.

A gyanúsított 300.000 forint lopási és 50.000 forint rongálási kárt okozott. A lopással okozott kár egy része – jelenleg pontosan még meg nem állapítható mértékben – lefoglalással megtérült.

A gyanúsított különös visszaeső, jelenleg is több büntetőeljárás van ellene folyamatban, munkahellyel és állandó jövedelemmel nem rendelkezik. Mindezekre figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása estén újabb vagyon elleni, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

Ezért a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a végzést, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!