családi tragédia

2020.06.21. 11:49

Lezárt akta: halálra verte édesanyját

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a mohácsi férfinak az ügyében, aki megölte édesanyját.

Bőny, 2017. április 25. Rendőr megy be egy bőnyi házba a rendőrgyilkosság bizonyítási eljárásán 2017. április 25-én. Tavaly október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki Győrkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítója bőnyi házához, ahol a tulajdonos gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le rájuk és a gyanú szerint megölt egy rendőrt, Pálvölgyi Pétert. A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, és eközben megsérült az idős lövöldöző. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Fotó: Krizsán Csaba

Emberölés miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 51 éves mohácsi férfi ellen. A rendőrségre 2019. augusztus 13-án este érkezett bejelentés arról, hogy egy mohácsi asszony nem jelent meg az ismerősével megbeszélt találkozón, s ez korábban sosem fordult elő. A rendőrök a tűzoltók segítségével jutottak be a nő lakásába, ahol az egyik szobában megtalálták az asszony holttestét. A helyszíni szemle során kiderült, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta. Az orvosszakértői vélemény szerint a nő halálát az okozta, hogy egy tompa eszközzel ütést mértek a fejére.

A rendőrök a nyomozás során beazonosították, majd másnap délután egy pécsi panzióban elfogták a feltételezett elkövetőt, a sértett fiát. Előállították a rendőr-főkapitányságra, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Pécsi Járásbíróság elrendelt.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!