rendőrség

2018.04.02. 08:34

Több szerszámgépet is loptak a tolvajok, vádat emelhetnek ellenük

Egy túronyi ház melléképületét pakolta ki a két tolvaj.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság egy férfi és egy nő ellen, akik 2017 telén közel 150 000 forint értékben loptak el szerszámgépeket egy túronyi családi ház melléképületéből. A rendőrségre a családi ház tulajdonosa tett bejelentést 2017. február 18-án, mert külföldről hazatérve észlelte, hogy a melléképületből valaki motoros fűrészt, motoros fűkaszát, fűnyírót, fűszerdarálót és egyéb tárgyakat lopott el.

A sértett azt is elmondta, hogy egy nő ismerőse rendelkezett kulccsal az épülethez, ezért a gyanú a 38 éves nőre, és annak 23 éves élettársára terelődött. Kihallgatták őket gyanúsítottként, amely során elismerték a bűncselekmény elkövetését. Az eltulajdonított eszközöket a rendőrök lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak, így a lopással okozott kár nagy része megtérült.

A gyanúsítottak ügyében folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!