biztonság

2018.04.30. 16:20

A nők elleni erőszakról tartottak előadást Pécsett

A Pécsi Ridikül Szalon látta vendégül a programot életre hívó rendőröket, akik beszámoltak a munkájukról, és adtak a témához kapcsolódó számos fontos és hasznos információt.

police.hu

Négy évvel ezelőtt, 2014. május 31-én indult útjára a Pécsi Rendőrkapitányság nőket, mint veszélyeztetett célcsoportot megszólító bűnmegelőzési programja, a Női NEM – Válasz az erőszakra. A program a nők elleni erőszak minden szegmensét érinti, így a szexuális erőszakkal, a párkapcsolati és családon belüli erőszakkal, a nőkre szórakozás, sportolás, utazás közben leselkedő veszélyekkel és sok más, a témába vágó jelenséggel is foglalkozik.

A program három pillérre épül. Egy pécsi cég által kifejlesztett mobilapplikáció bemutatásával indul, amellyel telefonálás nélkül lehet segítséget kérni szorult helyzetben, és amellyel a rendőrség is riasztható. A második pillér egy tájékoztató előadás a nők elleni erőszak formáiról, az ellenük való védekezés és a segítségkérés, valamint a megelőzés lehetőségeiről, míg a harmadik pillér az önvédelem nők számára is elérhető módozatairól, a védekezésre való felkészülés elméletéről és gyakorlatáról szól.

A program már számos intézménybe, iskolába, kollégiumba eljutott, a rendőrkapitányság illetékességi területén kívül is van rá érdeklődés, és a szervezők folyamatosan keresik a célcsoporthoz kapcsolódó partnerekkel való együttműködést.

A Pécsi Ridikül Szalon 2018. április 28-án látta vendégül a programot életre hívó rendőröket, dr. Vitális Ágnes rendőr alezredest és Obendorf Roland rendőr törzszászlóst, akik a vendéglátó Deliné Győrmárton Rita kérdései alapján számoltak be munkájukról, és adtak a témához kapcsolódó számos fontos és hasznos információt. A hallgatóság tagjai a pódiumbeszélgetést követően további kérdéseket tettek fel, egyesek beszámoltak saját tapasztalataikról, és nagyon pozitívan értékelték a rendezvényt. A programot támogató Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány jóvoltából az érdeklődők a témához kapcsolódó különböző tájékoztató anyagokat magukkal is vihették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!