cserbenhagyás

2018.05.12. 08:28

Elhajtott a helyszínről, miután balesetet okozott, de a rendőrök elfogták

Bíróság elé állíthatják azt a férfit, aki ittas állapotban okozott sérülés nélküli balesetet, majd elhagyta a helyszínt Pécsett.

Cserbenhagyás vétség, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Pécsi Rendőrkapitányság egy 24 éves helyi férfi ellen.

A férfi februárban körül Pécsett, a Nagy Imre úton a záróvonalakon és a forgalom elől elzárt területen, valamint a szemközti kanyarodó sávon áthajtva balra kanyarodott személygépkocsijával, majd nekiütközött egy szemből érkező gépkocsinak, amely az ütközés következtében az út melletti füves területre sodródott. A férfi a baleset után elhajtott a helyszínről. A rendőrök rövid időn belül beazonosították, majd lakásán elfogták a balesetet okozó sofőrt, akivel szemben felmerült az alkoholfogyasztás gyanúja, ezért a rendőrök előállították további mintavételre, amely során az orvos megállapította az alkoholos befolyásoltságot. Az intézkedés során az is kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezik. A rendőrök a 2018. április 27-én gyanúsítottként hallgatták ki a cserbenhagyót, aki elismerte a bűncselekmények elkövetését.

A gyanúsított ügyében folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!