vádemelés

2018.06.10. 09:49

Elsikkasztotta egy idős asszony nyugdíját egy nő

Vádemelést javasol a rendőrség egy sellyei nő ellen, aki elsikkasztotta egy idős asszony nyugdíját.

bama.hu

Sikkasztás bűntett, valamint hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 35 éves sellyei nő ellen. A megalapozott gyanú szerint a nő 2012 januárja és 2017 márciusa között egy nagyvátyi idős asszonynak segített, gondoskodott róla, és ez idő alatt ő rendelkezett az asszony nyugdíjával is. A gyanúsított később a saját számlájára utaltatta a sértett nyugdíját úgy, hogy az erre vonatkozó kérelmet ő írta alá az asszony helyett. A számlájára utalt nyugdíjakat ezután egyszer sem adta át a sértettnek.

Az idős asszony később több kölcsönt is felvett a nőnek, aki elköltötte a pénzt, majd a kölcsönök törlesztőrészleteit az asszony nyugdíjából fizette. A rendőrök a nőt elfogták, majd kihallgatták gyanúsítottkét. A bűncselekmények elkövetésével a gyanúsított több mint ötmillió forint kárt okozott a sértettnek.

A nyomozást a Szigetvári Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!