Tűzesetek

2018.09.10. 13:48

Ezen a hétvégén is bőven akadt dolguk a tűzoltóknak Baranyában

A hétvégén összesen tizenegy esetben vonultak a megye tűzoltói. Három alkalommal tűzesethez riasztották őket, ötször műszaki mentésben működtek közre. Három bejelentés volt, ami tévesnek minősült.

Szentlászlón egy benzinüzemű személygépkocsi motortere gyulladt ki, amit a tulajdonos egy 6 kilogrammos porral oltó készülékkel eloltott. A szigetvári hivatásos tűzoltók egy sugárral a motor hűtését és a még izzó részek oltását végezték el. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, az utastérre, más gépjárműre, tárgyra a tűz nem terjedt tovább. A műszaki mentés ideje alatt félpályás útzár volt érvényben a 67-es főközlekedési úton.

Pécsen, egy sorház egyik lakásának konyhájában a gáztűzhelyen lévő kukta felrobbant, tűz nem keletkezett. A robbanás következtében a gáztűzhely, valamint a felette levő lambéria nagymértékben sérült. A pécsi hivatásos tűzoltók megvizsgálták a helyiséget, a tűzhelyhez csatlakoztatott gázpalackot, és felhívták a figyelmét a használat mellőzésére. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Pécsen egy kétemeletes társasház első emeleti lakásába a pécsi hivatásos tűzoltók a bejutásban segítettek a bejelentőnek, illetve a mentőszolgálat szakembereinek. A házban korábban ruhaneműket égettek, a bent tartózkodó személy nem adott életjelet megáról, ellátásra szorult. A tűzoltók a bejárati ajtó felfeszítését követően a sérült személy ellátását megkezdték, a gázt elzárták, a lakást átszellőztették.

Pécsen, egy panellakásban történő bejutáshoz nyújtottak segítséget a tűzoltók.

Pécsen két személygépkocsi karambolozott. Az autókban egy-egy személy utazott, akik könnyebb sérülést szenvedtek. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, az üzemanyagfolyást megszüntették.

Pécsen, a Gárdonyi Géza utcában egy platánfa 4-5 méteres ága letört, járdára zuhant, gyalogos forgalmat veszélyeztette. Az egység a letört faágat kéziszerszám segítségével eltávolította, további veszélyhelyzetet így megszüntette. Az esettel kapcsolatban kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Siklóson két autó ütközött. A személygépkocsiban két felnőtt és három gyerek utazott, a kisteherautóban 1 fő. A siklósi tűzoltók áramtalanították az autókat, valamint kerekeire állították a személygépjárművet A beavatkozás ideje alatt teljes útzár volt. Az eset kapcsán a személyautóban utazók könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Komlón a hivatásos tűzoltók egy társasház emeleti lakásába segítettek az ajtónyitásban és a bejutásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!