letartóztatás

2018.09.10. 15:15

Harminc napra hűvösre került a lothárdi rabló

A Pécsi Járásbíróság szombaton elrendelte egy harkányi férfi letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

bama.hu

A Pécsi Járásbíróság 2018. szeptember 8-án elrendelte egy harkányi férfi letartóztatását egy hónapra a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított és társai – előzetes megbeszélésük szerint – 2017. szeptember 28-án az esti órákban, egy a gyanúsított ismeretségébe tartozó idős házaspár lothárdi házához mentek gépkocsival, majd oda bementek. Az idős sértett házaspár otthon tartózkodott. A gyanúsított a sértett férfit egy gázspray-vel lefújta, mire a sértett könyörgött, hogy ne bántsák őket, ezután a gyanúsított felszólította, hogy adja át a nála lévő készpénzt. A sértett ezt követően több mint 1 millió forint készpénzt adott át a gyanúsítottnak, aki ezt követően társával együtt távozott a házból, és a gépkocsiban kint várakozó harmadik társukkal együtt elhagyták a helyszínt.

A bűncselekmény büntetési tétele öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított – figyelemmel a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára – megszökne, elrejtőzne, így jelenléte az eljárás során másképpen nem, csak letartóztatásával biztosítható, illetve szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné az eljárásban résztvevő más személyek megfélemlítésével, befolyásolásával.

A bíróság határozata végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!