Baranya megye

2019.07.23. 11:48

Hárommal csökkent a sérüléses balesetek száma

Baranya megye közútjain az elmúlt héten 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedés baleset történt.

Pécs, 2017. december 20. Új szolgálati gépjármûvek a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság udvarán rendezett átadási ünnepségen Pécsen 2017. december 20-án. Hetvenegy autót kapott a megyei rendõrség. MTI Fotó: Sóki Tamás

Múlt héten 15 anyagi káros és 9 személyi sérüléssel járó baleset történt Baranyában, hárommal kevesebb mint egy héttel korábban. A 8 könnyű, és az 1 súlyos sérüléssel végződő baleset során összesen 11 személy sérült meg. Ahogyan az elmúlt hetekben, úgy a múlt héten is felmerült az ittasság gyanúja az egyik balesettel érintett jármű vezetőjénél.

A balesetek többsége az irányváltoztatás, haladás és bekanyarodás szabályainak megszegése, valamint a sebesség nem megfelelő alkalmazása miatt következett be.

A közlekedésbiztonsági helyzet javítását célzó fokozott rendőri ellenőrzések során a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a sebességtúllépés ellenőrzésére, az ittas vezetők, valamint a dinamikus szabályszegések elkövetőinek forgalomból történő kiszűrésére, továbbá a passzív biztonsági eszközökkel kapcsolatos szabályok betartására.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek az erdősávok, termőföldek mellett, különösen szürkületkor, valamint az esti és az éjszakai órákban, mert ebben az időszakban gyakrabban találkozhatunk vaddal az úton.

„… hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!