tütüke-díjasok

2018.04.23. 17:50

Hét nap alatt tucatnyi embernek ugrott a jogsija

Az elmúlt héten több esetben is pozitív értéket mutatott az alkoholteszter a megye úthálózatán igazoltatott sofőröknél.

police.hu

Forrás: shutterstock

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2018. április 16-a és április 22-e között 17 sofőrrel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az alkoholfogyasztás gyanúja. A rendőrök 12 járművezetővel szemben – vezetői engedélyük elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak, míg 5 gépkocsivezető esetében közigazgatási bírságot szabtak ki.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ezért aki ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, azzal szemben – a gépjárművezető szervezetében lévő alkohol mennyiségétől függően – 30 000 forinttól 100 000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki, vagy akár a vezetői engedély elvételére és büntetőeljárás indítására is sor kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!