pécs

2018.07.06. 15:16

Idős embereket lopott meg egy pécsi férfi

A Pécsi Járásbíróság július 6-án elrendelte egy fiatal pécsi férfi letartóztatását egy hónapra kifosztás bűntettének alapos gyanúja miatt.

bama.hu

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított június 21-én a reggeli órákban, Pécsett egy társasház előtti szerviz úton odament egy általa korábbról ismert, idős férfihez, akinek illatszert kínált eladásra. A sértett nem akart vásárolni, ekkor a gyanúsított a sértett kezében lévő vászontáskáját kirántotta a kezéből, melyben iratai, kulcsai és pénztárcája és 21.000 forint készpénz is benne volt. Ezután a gyanúsított elfutott a helyszínről.

Június 29-én a délutáni órákban egy másik idős férfi egy játszótér irányába közlekedett Pécsen, amikor a gyanúsított kirántotta a bal kezében tartott táskáját, melyben iratai és 40.000 forint készpénz volt. A gyanúsított az eltulajdonított dolgokkal elfutott a helyszínről. A sértett és egy férfi gépkocsival a gyanúsított után mentek, utolérték. Ekkor a gyanúsított megmutatta, hogy hol hagyta a táskát, melyet megtaláltak, majd a gyanúsított kitépte magát elfogói karjából és ismét elszaladt. A készpénz kivételével a sértett az iratait és táskáját visszakapta.

A gyanúsított szinte kizárólag vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a sértettek és a tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. A bíróság határozata ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!