Pécsi Járásbíróság

2018.09.14. 13:28

Kannabiszt termesztett két férfi, elcsípték őket

A Pécsi Járásbíróság szeptember 14-én elrendelte egy sombereki és egy hosszúhetényi férfi letartóztatását egy hónapra termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint mindkét gyanúsított kannabiszt termesztett. A gyanúsítottaktól összesen 57 kannabisz növényi tő került lefoglalásra. A gyanúsításban szereplő bűncselekmények jelentős tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel feltehető, hogy a gyanúsítottak, szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, illetve az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével, vagy tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével veszélyeztetnék a bizonyítást.

A bíróság határozata nem végleges. Az elsőrendű gyanúsított védője az ülésen nem volt jelent, ezért a végzés ellen az ülést követő három napon belül fellebbezést jelenthet be, míg a másodrendű gyanúsított védője fellebbezett a bíróság határozata ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!