ítélet

2018.03.21. 14:50

Ököllel tarkón csapta az ellenőrt, mehet a hűvösre

Egy buszon történt incidens végére kerül lassan pont: egy fiatal férfinek nem volt jegye, ami miatt az ellenőrrel akadt némi konfliktusa, mely aztán könnyű sérülésbe torkollt.

bama.hu

A Pécsi Járásbíróság kedden nem jogerősen elítélt egy férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt. A büntetése visszaesőként 1 év 5 hónap börtön, emellett 3 évre eltiltották közügyek gyakorlásától. A szabadságvesztés büntetés tartamába beszámította a vádlott által előzetes fogvatartásban töltött időt.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható és egy korábbi büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát is megszüntette.

A vádlott fiatal férfi 2016. február 16-án az esti órákban, Pécsett egy buszmegállóban várakozó helyi járatú autóbuszon és a buszmegállóban, intézkedés közben bántalmazta a menetjegy ellenőr sértettet. A sértett – érvényes menetjegy hiányában – leszállásra szólította fel a vádlottat, ezután a vádlott szidalmazta és leköpte a ruházatát, majd mikor a sértett visszalépett az autóbuszra, a vádlott egy ízben ököllel tarkón ütötte. Miután mindketten leszálltak, a sértett a rendőrség kiérkezéséig próbálta a vádlottat visszatartani, eközben a vádlott több alkalommal, ököllel a sértett fejét megütötte. A sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője valamint az ügyész is három nap határidőt tartott fenn a fellebbezés bejelentésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!