brutális támadás

2018.04.11. 10:11

Ököllel ütötte az idős nőt, kitépte a fülbevalóját is

A Pécsi Járásbíróság 2018. április 10-én elrendelte egy pécsi fiatal férfi előzetes letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

bama.hu

A nyomozás eddigi adatai alapján a gyanúsított múlt szombaton 19 óra 30 perc körüli időben becsöngetett és bekopogott egy idős pécsi nő házába. Amikor az idős hölgy ajtót nyitott, a bejáratnál azonnal meglökte őt, majd ököllel megütötte, melynek következtében a sértett hanyatt esett. Ekkor a gyanúsított egy kispárnát nyomott a sértett arcára és pénzt, valamint az ékszereit követelte, majd lehúzta a földön fekvő sértett ujjáról 4 gyűrűjét, füléből kitépte a fülbevalóját, és a lakás nappalijának asztaláról elvette Nokia gyártmányú nyomógombos mobiltelefonját, ezután a fenti értékekkel távozott a lakásból.

A hasonló bűncselekmények miatt korábban már büntetett, jelenleg is több büntetőeljárás hatálya alatt álló gyanúsítottal szemben alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a sértett és tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével igyekezne meghiúsítani a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított a szabadlábra helyezése érdekében fellebbezést jelentett be, melyhez kirendelt védője is csatlakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!